Byens Tag - yoga

Traumesensitiv yoga

Kroppen er forudsætningen for at du er i live - at du er her, lige nu, og kan læse denne hjemmeside.

Kroppen prioriterer den fysiske overlevelse over alt andet, hvis dine urgamle instinkter vurderer, at det er nødvendigt. Det er sundt og godt, at din krop har den evne, men desværre kan kroppen blive så stresset, at den bliver ved at fokusere på overlevelse, og derved glemmer alle de andre skønne ting ved at være i live.
Det kan du heldigvis gøre noget ved!

Hovedbudskaberne er enkle:
- det er din krop, og du bestemmer over den
- vi præsenterer dig for nogle øvelser, du kan prøve, og som måske kan gøre godt

Det er vigtigt, at du støttes i at mærke og respektere dine grænser i hver enkelt yoga stilling. Du vil opleve, at nogle af yogastillingerne rører ved de stemninger og følelser, der har knyttet sig til de ubehagelig ting, du har oplevet, men du vil også opleve, at du gradvist kan slippe og forløse mange af de negative følelser, der kan være, ved at bevæge sig, bukke og strække de steder i kroppen, som holder på oplevelsen.
Du har selv kontrollen over hvor dybt eller blidt, du vil udfordre dig selv. Vi anbefaler, at du går blidt og opmærksomt til værks.

Du vil også opleve, at nogle øvelser giver dig fornemmelsen af ro eller styrke. Når øget selvoplevelse går hånd i hånd med roen, styrken og viljen til at få noget godt ud af denne indsigt, har du gode chance for at genvinde balancen og fornemmelsen af glæde, tillid og kontrol. Det er netop formålet med sensitiv yoga og traumesensitiv yoga.

Gradvist får du dig selv – og fornemmelsen af liv, styrke og følsomhed - tilbage. Men det skal være i dit tempo, på din måde og med en fornemmelse af lige så meget kontrol, som du har brug for.

Nogen gange er frygten et signal om, at du skal holde lidt igen og nærme dig mere opmærksomt, kærligt og forsigtigt. Andre gange skal du netop overskride frygten og opleve, at der ikke er noget at frygte her og nu. Det kræver, at du har lov og plads til at fornemme dig frem og vælge til og fra under hele yogaundervisningen – og det har du naturligvis i undervisningen under Byens Tag.


Byens Tag • Immervad 1 • 8000 Århus C • mail: byenstagyoga@gmail.com